Ak ti je Mihovljan važen, nek buju Danijel i Dražen

Lokalni izbori 2017 16. svibnja 2017

U Društvenom domu općine Mihovljan održano je predstavljanje programa i kandidata zajedničke liste koalicije SDP, NS reformisti, HSLS i HNS-a i Dražena Pavlekovića.  Kao glavne točke programa sa kojima žele pokrenuti razvoj općine Pavleković je  naveo 5 glavnih točaka: gospodarstvo, obrazovanje, turizam, komunalno uređenje, kultura i sport  i napomenuo je da projekti moraju biti realni i izvedivi.

U gospodarstvu  je najavljen raskid koncesije i oživljavanje Sutinskih toplica, osnivanje udruge OPG-a Mihovljan, pokretanje tržnice OPG-a Mihovljan i otkup zemljišta i pokretanje poslovne zone. Da bi gospodarstvo bilo konkurentnije veliku važnost ima obrazovanje zato se u programu koalicije nalazi povećanje broja i visine stipendija mihovljanskim školarcima i studentima i nagrađivanje jednokratnim nagradama onih koji u svojim školovanjima postižu izvrsne rezultate. U programu se također nalaze i razne edukacije i tečajevi koje će organizirati općina.

U turizmu su također najavljene edukacije o o mogućnostima turizma u općini, a kao glavna točka turizma navedene su opet Sutinske toplice, također je i izraženo zadovoljstvo jer su Sutinske toplice prepoznate i od strane KZŽ te su uvrštene u Masterplan kao turističko zdrastveno rekreativni kompleks.

Da bi privukli turiste u programu se nalazi i uređenje biciklističke staze koja će se nazvati „putevima naše fare“, od kapele svetog Ivana Nepomuka/svetog Marka križevčanina u Šemnici/svete Marije Magdalene u Mihovljanu/kapele ranjenog Isusa naVeternici i završetak opet kod kapele svetog Ivana Nepomuka.

U programu komunalne infrastrukture je navedeno završavanje županijske ceste Mihovljan/Gregurovec te završetak rekonstrukcije županijske  ceste Mihovljan/Sutinske toplice sa spajanjem na pročistać otpadnih voda.
Kao zadnja točka programa je bila kultura i sport u kojoj je najavljeno poticanje KUD-a Mihovljan na postizanju izvrsnih rezultata i poticanje otvaranja drugih sekcija poput dramske sekcije, folklorne sekcije. Najavljeno je i poticanje mladih kod amaterskog bavljenja sportom te poticanje pokretanja sportskih udruga. Također najavljena je i svesrdna podrška NK Rudaru Mihovljan koji ove godine slavi 80-tu godišnjicu.

Pavleković je napomenuo da su točke programa usko povezane te da zajedno čine jedan projekt kojim se planira pokrenuti općina a kao garancija za provedbu programa je kandidacijska lista za općinsko vijeće općine Mihovljan kao nositelj liste i kandidat za načelnika Dražen Pavlekovi, Slobodan Sajko, Ivan Pavleković, Antonio Cobović, kandidat za zamjenika načelnika Danijel Burina, Marjana Habuljko, Mijo Ljubek, Zdenka Kos-Tušek, Ivana Vukman, Višnjica Hitrec-Burina i Marina Biškup.

 

Nakon predstavljanja Liste i programa okupljenima se obratio župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar koji je tom prilikom pružio punu podršku kandidatu za načelnika Draženu Pavlekovići, programu i koalicijskoj listi te je najavio dobru suradnju nakon dobivenih izbora.
Nakon predstavljanja programa i liste okupljeni su se zabavili uz humoristične skečeve gostiju iz lepoglavekuda „lepoglavski pušlek“ .