Predsjedništvo SDP-a podržalo je ustrojavanje prve hrvatske veteranske bolnice

Aktualno 21. studenoga 2014

Predsjedništvo SDP-a podržalo je Odluku Ministarstva zdravlja o ustrojavanju Odjela za zdravstvenu skrb o braniteljima i članovima njihovih obitelji te preimenovanju bolnice u Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih branitelja kojom je OB Zabok postala prva hrvatska veteranska bolnica. Opća bolnica Zabok zahvaljujući svojoj veličini i raspoloživim kapacitetima idealno je mjesto za liječenje branitelja i njihovih specifičnih potreba, a koncentracija takvog liječenja na jednom području uvjetovat će brže i efikasnije pružanje liječničke pomoći braniteljskoj populaciji, zaključak je članova Predsjedništva SDP-a.
Krapinsko – zagorski SDP također je, povodom obilježene obljetnice pada grada Vukovara, s pijetetom izrazio poruke zahvalnosti hrvatskim braniteljima koji su položili svoje živote u obrani grada heroja i koji su se borili za naše domove i domovinu.
Junaštvo koje su pokazali Vukovarci i Vukovarke u vrijeme opsade, nemilosrdnog razaranja, mučenja i ubijanja nikad se ne smije zaboraviti, a spomen na te dane trebamo čuvati i njegovati kako bi i novim generacijama mogli prenijeti istinu o gradu koji je zadužio cijelu Hrvatsku. Neka tragična priča o Vukovaru bude vječna opomena svima kako se takva tragedija nikad više ne bi ponovila.