NEZADOVOLJNI PLANOM ULAGANJA U KZŽ HAJDAŠ DONČIĆ I VEŠLIGAJ UPUTILI ZASTUPNIČKA PITANJA

Aktualno 29. studenoga 2019

Saborski zastupnici SDP-a iz Krapinsko-zagorske županije, Siniša Hajdaš Dončić i Marko Vešligaj nezadovoljni onime što se u državnom proračunu odnosi na Krapinsko- zagorsku županiju  uputili su niz zastupničkih pitanja Vladi RH i nadležnim  ministarstvima.

Pitanja  se odnose na  odbijanje devet amandmana “teških” oko pola milijarde kuna koje su Hajdaš Dončić i Vešligaj podnijeli na prijedlog državnog proračuna za 2020. godinu te na nastavak plana cestogradnje u Krapinsko-zagorskoj županiji:

 1. Iz kojeg je razloga odbijen amandman na Državni proračun za 2020. godinu koji je predložio Klub zastupnika SDP-a u Hrvatskome saboru, a kojim se tražilo da se osigura 40 milijuna kuna za rekonstrukciju Osnovne škole Krapinske Toplice te za izgradnju školske sportske dvorane?
 2. Iz kojeg je razloga odbijen amandman na Državni proračun za 2020. godinu koji je predložio Klub zastupnika SDP-a u Hrvatskome saboru, a kojim se tražilo da se osigura 5 milijuna kuna za potporu Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina?
 3. Iz kojeg je razloga odbijen amandman na Državni proračun za 2020. godinu koji je predložio Klub zastupnika SDP-a u Hrvatskome saboru, a kojim se tražilo da se osigura 2,5 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije za Znanstveno-edukacijski centar – ZEZ u Donjoj Stubici?
 4. Iz kojeg je razloga odbijen amandman na Državni proračun za 2020. godinu koji je predložio Klub zastupnika SDP-a u Hrvatskome saboru, a kojim se tražilo da se osigura 50 milijuna kuna za Hrvatsku vatrogasnu zajednicu, čime bi se održavale i obnavljale zgrade dobrovoljnih vatrogasnih društava u Hrvatskoj, kako bi se omogućio koliko-toliko normalan rad vatrogasaca?
 5. Iz kojeg je razloga odbijen amandman na Državni proračun za 2020. godinu koji je predložio Klub zastupnika SDP-a u Hrvatskome saboru, a kojim se tražilo da se osigura 260 milijuna kuna za dogradnju Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice?
 6. Iz kojeg su razloga odbijeni amandmani na Državni proračun za 2020. godinu koji je predložio Klub zastupnika SDP-a u Hrvatskome saboru, a kojima se tražilo da se ukupno osigura 100 milijuna kuna za razvoj potpomognutih područja te 80 milijuna kuna za razvoj brdsko-planinskih područja u Republici Hrvatskoj?
 7. Iz kojeg je razloga odbijen amandman na Državni proračun za 2020. godinu koji je predložio Klub zastupnika SDP-a u Hrvatskome saboru, a kojim se tražilo da se osigura 100 milijuna kuna za naknadu šteta uzrokovanih elementarnim nepogodama?
 8. Hoće li se i kada uz Autocestu Zagreb – Macelj postaviti barijere za zaštitu od buke i na kojim lokacijama?
 9. Kada će se izvršiti rekonstrukcija državne ceste D 507 – kroz naselje Benkovo? Navedena dionica u lošem je stanju te je potrebno osim sanacije kolnika urediti i pješačke staze te autobusna ugibališta, kako bi se sudionici u prometu, prvenstveno školska djeca iz Područne škole Benkovo koju pohađa 25 učenika, sigurnije kretali državnom cestom.
 10. Kada će se i kojom dinamikom nastaviti gradnja Državne ceste D 14 (tzv. Zagorska brza cesta), od Zlatar Bistrice prema Mariji Bistrici i Popovcu kao i krak prema Konjščini i Brezničkom Humu?
 11. Državna cesta D 206 između Pregrade i Huma na Sutli koja je izgrađena krajem 60-ih godina prošloga stoljeća  u izrazito je lošem stanju. Dio radova na rekonstrukciji navedene dionice izvršen je u periodu od 2017. do 2019.  godine. Kada se planira nastavakradova na rekonstrukciji navedene ceste?

Hajdaš Dončić i Vešligaj naglašavaju kako je Vlada  neambiciozna po pitanju ulaganja  u infrastrukturne projekte u Krapinsko- zagorskoj županiji te očekuju precizne odgovore  na postavljena pitanja u što kraćem roku.

Siniša Hajdaš Dončić

Marko Vešligaj