Alen Ahmetović – kandidat za načelnika Stubičkih Toplica

Press 5. ožujka 2013

Za načelnika općine Stubičke Toplice kandidirat će se mr. sc. Alen Ahmetović, dr. med. dent, predsjednik općinske organizacije SDP-a Stubičke Toplice…

Za načelnika općine Stubičke Toplice kandidirat će se mr. sc. Alen Ahmetović, dr. med. dent, predsjednik općinske organizacije SDP-a Stubičke Toplice. 

Po zanimanju stomatolog sa dugogodišnjim stažem u kliničkoj praksi, dr. Ahmetović ima i veliko iskustvo kao poduzetnik i vlasnik veledrogerije medicinskim proizvodima Implantološki centar d.o.o. sa sjedištem u Stubičkim Toplicama. Također, uspješno se bavi i turizmom, s naglaskom na dentalni turizam, koji godinama daje odlične poslovne rezultate, a bilježi značajan porast i posljednjih godina u otežanim uvjetima globalne krize.

Dr. Ahmetović predsjednik je općinske organizacije SDP-a u Stubičkim Toplicama od 2012.g., te je u nepunih godinu dana povećan broj članova SDP-a, osnovan Forum mladih SDP-a i organizirane uspješne humanitarne akcije.

“Stubičkim Toplicama trebaju korjenite, a ne kozmetičke promjene”, navodi dr. Ahmetović i dodaje:  “SDP u Stubičkim Toplicama ima razrađen detaljan plan oživljavanja Stubičkih Toplica. Naš stav je da se svi napori moraju usmjeriti poticanju djelatnosti koje će otvoriti nova radna mjesta u Stubičkim Toplicama i stvoriti novu vrijednost. Za to imamo i znanja i iskustva, jer smo na primjer, samo ove 2013. godine već zaposlili dva nova djelatnika u vlastitoj tvrtki.

“Razvoj turizma također mora biti imperativ, odnosno organizacija događanja koje će privući turiste u Stubičke Toplice uz donošenje mjera za poticanje domicilnog stanovništva na investiranje u smještajne i ugostiteljske kapacitete. Odrastao sam u dijelu Hrvatske u kojoj od malih nogu živite s turistima – Dubrovniku i na Hvaru, te mi je ideja bila baviti se turizmom i u Stubakima, koristeći vlastita iskustva”-kaže dr Ahmetović

“Svoju struku stomatologa povezao sam s turizmom i registrirao apartman za smještaj gostiju, koji bilježi znatnu posjećenost. Žalosna je činjenica da su u Stubičkim Toplicama trenutno registrirana samo dva apartmana. Nadalje smatram da treba olakšati studentima financiranje troškova studiranja i organizirati poseban program kojim bi se pomoglo umirovljenicima s minimalnim primanjima.”- ukratko nam je svoje planove predstavio dr. Ahmetović.

Izvor: