SDP, HNS, HSU potpisali sporazum o zajedničkom izlasku na izbore

Lokalni izbori 2017 10. ožujka 2017

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Siniša Hajdaš Dončić, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Anđelko Topolovec i predsjednik Županijske organizacije HSU-a Josip Kovačić, potpisali su danas u Krapini Sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće izbore za lokalnu i regionalnu samoupravu u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Kako su istaknuli, dugogodišnja uspješna suradnja u vođenju Krapinsko-zagorske županije i korektni međusobni partnerski odnosi već su sami po sebi bili dovoljan razlog da se ta suradnja nastavi i dalje. Pri tom su naglasili kako su uvjereni da je riječ o pobjedničkoj koaliciji, koja čvrsto stoji iza svog kandidata za župana, koji tu funkciju obnaša i u trenutnom mandatu, Željka Kolara (SDP) kao i kandidata za njegove zamjenike, Jasne Petek (SDP) i Anđelka Fereka Jambreka (HNS). Potpisivanju Sporazuma nazočili su i nacionalni predsjednici stranaka Davor Bernardić (SDP), Ivan Vrdoljak (HNS) i Silvano Hrelja (HSU), kao i nezavisni kandidati koji će biti na koalicijskoj listi, poput Vlaste Hubicki i Stanka Majdaka te čelnik zagorske organizacije Hrvatskih laburista Tomislav Končevski, koji je već u siječnju potpisao Sporazum s SDP-om.

 

– Zagorje je otvoreno prema drugima i drugačijima, prema radnim mjestima, prema investitorima, prema novim idejama, prema ljudima koji ovdje dolaze i u ovom kraju žele ostaviti svoje srce, ali i unaprijediti život svih onih koji ovdje žive. Zajedno možemo izgraditi dobro društvo slijedeći primjer Krapinsko-zagorske županije koja je postavila visoke standarde. Željko Kolar kao socijaldemokrat je čovjek koji je upravo to demonstrirao u tri najvažnija segmenta. U radu otvarajući nova radna mjesta i brinući o poticajima i za investitore, ali i za zaposlene. O obrazovanju ulažući velika sredstva u vrtiće škole – u budućnost naše djece. O zdravlju – dajući svu potporu, novac. Sanirajući domove zdravlja i bolnice u Krapinsko-zagorskoj županiji. Rad, zdravlje i obrazovanje – to je ovaj čovjek svjedočio kao socijaldemokrat i to je put kojim Hrvatska treba ići. Želim nam da svi zajedno izaberemo budućnost, a ne prošlost. Živjeli! – poručio je Davor Bernardić.