Marko i Gordana ZA PREGRADU

Lokalni izbori 2017 2. siječnja 2017

Marko Vešligaj rođen je 17.04.1982. godine u Zagrebu.  Srednju tehničku školu Ruđera Boškovića pohađao je  u Zagrebu, a nakon završetka upisuje Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, na kojem stječe zvanje diplomiranog ekonomista, smjera financije. Trenutno pohađa Poslijediplomski specijalistički studij: Prilagodba EU: upravljanje  projektima  i korištenje fondova i programa  EU.  Govori engleski jezik.

RADNO ISKUSTVO

2016.- danas Hrvatski sabor

• zastupnik

2013.-  danas Grad Pregrada

• gradonačelnik

2010. – 2013.  Opća Bolnica Zabok

• stručni savjetnik za poslove javne nabave
  • voditelj odjela za financije

2008. – 2010.   Ministarstvo financija-Porezna uprava, Područni ured Zagreb

• samostalni upravni referent

2007.- 2008.     Proizvodno-montažno društvo „Jedinstvo „ d.d. Krapina

• komercijalist – pripravnik

Od 2005.-2009. godine obnašao je  dužnost vijećnika u Županijskoj skupštini Krapinsko-zagorske županije i bio član Odbora za financije i proračun.

Od 2009. -2013. godine vijećnik je  u Gradskom vijeću Grada Pregrade te predsjednik Kluba vijećnica i vijećnika SDP-ZS-A-HSS.

Dužnost gradonačelnika Pregrade obnaša od lipnja 2013. godine. Od listopada 2016. godine zastupnik je u Hrvatskom Saboru.

Predsjednik je Gradske organizacija SDP-a Pregrada i potpredsjednik Županijske organizacije SDP-a Krapinsko- zagorske županije.

HOBI

• Fitness, Trčanje
  • Čitanje
  • Vinogradarstvo

Web stranica: markozapregradu.eu

Facebook:  www.facebook.com/MarkoVesligajPregrada

Gordana Križanec Ružić, kandidatkinja za zamjenicu Gradonačelnika Grada Pregrade rođena 24. listopada 1982 g. u Zagrebu. Udana je i majka dvoje djece. Dolazi iz jedinog mjesta na svijetu kojeg izvorno krasi ime Valentinovo. Osnovnu školu i srednju ugostiteljsku školu završava u Pregradi i trenutno je apsolventica Splitskog veleučilištu u smjeru poduzetništva. Od malena je uključena u ugostiteljsko-turističku djelatnost, čime se i danas bavi. Strani jezici – engleski jezik.

Članica je SDP-a od 2014. g., te je angažirana i kroz Forum žena SDP-a GO Pregrada čija je članica Predsjedništva.

2015 g. aktivno se uključuje na izborima za Mjesne Odbore na kojima predvodi listu te postaje Predsjednicom MO Bušina Valentinova i Klenica