Lobor bi bolji šteli – dajte glas Mariju i Mireli

Lokalni izbori 2017 22. ožujka 2017

U ponedjeljak 20.03. potpisan je sporazum o suradnji na predstojećim lokalnim izborima u Općini Lobor između SDP-a, HSS-a, HSU-a i Hrvatske stranke rada – Laburista. Sporazum su potpisali predsjednici: HSS-a Mladen Mikac, HSU-a Danijel Šuti, tajnik Laburista Krunoslav Gočen i predsjednica SDP-a Mirela Behin.

Potpisanim sporazumom iskazana je podrška Mireli Behin kao kandidatkinji za načelnicu i nestranačkom kandidatu za zamjenika Mariju Vujici. Mirela je po struci magistra politologije i sveučilišna specijalistica za vanjsku politiku i diplomaciju, a Mario magistar inženjer građevinarstva. Zajedničku listu predstavljat će 9 mladih ljudi i novih lica, te 4 kandidata srednjih godina pa će samim time ovo biti spoj mladosti i životnog iskustva. Hrvatska stranka umirovljenika svoja je mjesta prepustila mladim ljudima i biti će podrška u radu ove koalicije.

U kampanju kandidati kreću pod sloganom, “Lobor bi bolji šteli – dajte glas Mariju i Mireli”. Temelj sporazuma je Program razvoja Općine Lobor u naredne četiri godine, a obuhvaća područja od uprave, infrastrukture do EU projekata, djece i mladih, mladih obitelji, umirovljenika, socijalne i zdravstvene skrbi, kulture, turizma, poljoprivrede, gospodarstva i sporta, te će biti predstavljen u narednom razdoblju. Podršku koaliciji iskazali su: predsjednik Županijske organizacije HSS-a Marijan Hohnjec, Laburista Tomislav Končevski i župan Krapinsko – zagorske županije i kandidat za župana Željko Kolar. Aktualni župan i kandidat za župana Željko Kolar je istaknuo kako vjeruje u ovu koaliciju i kandidate koji će uložiti, kako je rekao, 110% sebe u ostvarenje napretka Općine Lobor.