Davor Bernardić u posjetu zlatarskom SDP-u

Lokalni izbori 2017 19. veljače 2017
Predsjednik SDP – a Hrvatske Davor Bernardić i predsjednik SDP-a Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić  u petak, 17.2.2017., posjetili su Zlatar te iskazali punu podršku tamošnjoj predsjednici stranke Jasenki Auguštan Pentek kao kandidatkinji za zlatarsku gradonačelnicu. Podršku su iskazali i okupljenim kandidatima i kandidatkinjama iz susjednih općina i gradova; kandidatkinji za načelnicu Lobora Mireli Behin, kandidatu za načelnika Mihovljana Draženu Pavlekoviću, kandidatu za načelnika Konjščine Miljenku Štabeku, kandidatkinji za zamjenicu načelnika Hrašćine Ljubici Mikulčić, aktualnom gradonačelniku Oroslavja Ivanu Tuđi, načelniku Zlatar Bistrice Žarku Miholiću te zamjenici župana Jasni Petek u borbi za novi mandat.

Bernardić je naglasio kako je Auguštan Pentek  jedina SDP – ovka koja na sjeveru Hrvatske ulazi u utrku za gradonačelničko mjesto, i to pod sloganom „Za još ljepši Zlatar“. Istaknuto je da su sadašnji gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak i njegova zamjenica Jasenka Auguštan Pentek u svojemu četverogodišnjem mandatu pokrenuli velike komunalne projekte te financijski potpuno konsolidirali nekad posrnuli Grad. U svibnju se bore za novi mandat kako bi dovršili započeto, iako na zamijenjenim kandidatskim mjestima radi se ponovno o istom sastavu  koji se pokazao kao dobitna kombinacija mladosti i iskustva.

Predsjednik krapinsko – zagorskog SDP – a Siniša Hajdaš Dončić pohvalio je zalaganje i rad  zlatarskog SDP-a  te poručio kako su dobri rezultati toga rada između ostalog vidljivi u  14 – oro novih članova zlatarskog SDP -a.

Auguštan Pentek je naglasila da je SDP u Zlataru prvi put u svojoj povijesti dobio šansu da ima gradonačelnicu iz svojih redova što je dokaz da je stranka preuzela politički primat u njihovu gradu.