‘Nasilje u mladenačkim vezama’

Aktualno 28. studenoga 2016

Socijaldemokratski Forum žena SDP-a Đurmanec, u suradnji s Podružnicom Obiteljskog centra KZŽ, organizirao je povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama predavanje na temu  ‘Nasilje u mladenačkim vezama’. Predavanje je održala dipl. soc. radnica Sandra Kos iz Podružnice obiteljskog centra Krapinsko-zagorske županije.
Cilj je bio da se javnost ponovno upozori na rodnu neravnopravnost i društveni položaj žena i djevojaka, a nasilje je, nažalost, još uvijek jedan od gorućih problema u Hrvatskoj.
” Prošle smo godine, također u suradnji s Podružnicom Obiteljski centar, obilježili Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a ove smo godine odlučili obilježiti i Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, s obzirom da se stanje po tom pitanju nažalost ne popravlja, nego nam se čini da je nasilje nad ženama u posljednje vrijeme čak i intenzivnije. Samo u posljednja dva mjeseca svjedoci smo ubojstava četiriju žena, a njih čak osamnaest je ubijeno ove godine. Ono što je zabrinjavajuće jest činjenica da je nasilje sve prisutnije među mladima, pa tako i u mladenačkim vezama, zbog čega je upravo to i bila tema današnjeg predavanja”, izjavila je predsjednica Foruma žena SDP-a Đurmanec Mia Leljak.