Druženje i radionica povodom svjetskog dana Down u Đurmancu

Aktualno 23. ožujka 2017

Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti. Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom kako bi se što bolje integrirali u naše društvo.

Obilježavanjem Svjetskog dana sindroma Down želimo upoznati svijet s ovim genetskim poremećajem i pri tomu potaknuti ljude za veće poštivanje prava ljudi s Downovim sindromom.
Da nije dovoljno svake godine, 21. ožujka, obući rasparene šarene čarape i staviti post na Facebook ukazale su članice Foruma žena iz Đurmanca te su organizirale obilježavanje dana osoba sa sindromom Down u prostorijama Udruge osoba s intelektualnim teškoćama u Đurmancu.

Forumašice iz cijele županije, ali i drugi gosti, proveli su ugodno poslijepodne uz druženje, smijeh, razgovor i radionicu sa članovima udruge. “Srijeda popodne dan je kada se članovi i njihovi roditelji redovito druže uz popratnu radionicu. Družili bi se oni i svaki dan, ali nisu svi roditelji u mogućnosti voziti ih svaki dan u Đurmanec. Udruga već neko vrijeme kroz donacije sakuplja novac za kupnju službenog vozila, kako bi omogućili svim članovima dolazak na svakodnevno druženje, ali naravno da to ne ide tako lako.” izjavila je Mia Leljak, predsjednica Foruma žena Đurmanec, ujedno i Sdp-ova kandidatkinja za načelnicu općine Đurmanec.